perjantai 15. toukokuuta 2009

Näin oleskeluparvi syntyi


Keittiön yläpuolella (kyllä, meillä on näin pieni keittiö) on parvi, joka edellisten omistajien aikana toimi vanhempien makuuparvena. Silloin, kun olin ostanut asunnon, jokainen naapuri, johon tutustuin kysyi naureskellen koska puran parven. Alkuun mietimmekin ihan tosissaan pitäisikö parvi purkaa, jotta huone pääsisi oikeaan korkeuteensa. Erityisesti minua suretti vankina oleva puuhellakakluuni, jonka puoleen väliin parvi on rakennettu. Tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että emme kai me hitto vie ole niin tyhmiä että puramme yhden kokonaisen huoneen. Mehän nukumme kaikki vintissä, joten parvesta tehtiin enemmänkin olohuoneen jatke: löhöhuone, telkkarihuone, vierashuone, mietiskelyhuone, mökötyshuone...

Pintamateriaaleina oli aikaisemmin vaalea kohokuvioinen tapetti ja ruskea kokolattiamatto. Kokolattiamattoa oli myös osassa seinää ja noissa kaideseinällä olevissa lokeroissa. Kaiteiden tilalla oli levystä rakennetut seinät, joiden yläosaan jäi aukko olo-huoneen puolelle.

Kokolattiamatto revittiin pois, tapetit revittiin pois. Katto maalattiin valkoisella, seinät sillä meidän luottoväri F309:llä. Halusin välttämättä lautalattian, mutta parvi oli onnettoman matala. Voi kuinka onnellinen olin, kun pitkän etsinnän jälkeen löytyi ohuen ohutta lattialautaa, siitä sitten nakuteltiin parina iltana parvelle lattia. Edelleen jään välillä tuijottamaan lattiaa ja huokailen ylpeydestä. Ylpeä olin myös ukosta, jolle ostettiin pitkät pätkät rimaa ja siitä hän sitten suit sait kasasi noin kauniit kaiteet.

Viimeiset kuvat on otettu, kun parvi oli melkein valmis. Siellä vielä joku sähköjohto roikkuu ja sohvan kasausohjeetkin on jääneet lattialle... Nykyään parvella ei todellakaan ole enää näin siistiä, sohvakin on aina toisinpäin ja löhöasennossa, eli tukkii koko keskilattian. Lautalattia on saanut naarmuja sohvan kääntelystä ja pudonneista tavaroista. Mutta näin sen kai kuuluu ollakin, parvi on alkanut elää uutta elämäänsä.

3 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Ihana löhöparvi teillä!!! :)

Juju kirjoitti...

Ihanaa tekemisen iloa ja aikaansaamisen ylpeyttä!

Kakluunin pilkistää söpösti nurkasta!

Villilintu kirjoitti...

Kiitos! Onhan se kiva että parvikin saa osansa kakluuninäkymästä ;) Mieluummin kyllä ihailisin sitä kokonaisena avaran huoneen nurkassa, mutta nyt näin.