sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Pienen kodin ihmeet


Kodissamme on neliöitä yhteensä n.50, joten luovuudella on ollut remontissa ja sisustuspuuhissa käyttöä. Nykyään meillä on keittiön, olohuoneen, oleskeluparven, parin eteisen, vessan, kodinhoitohuoneen, saunan, pesuhuoneen, pukuhuoneen ja makuuhuoneen lisäksi vielä kirjastokin... No, kotoisammin se on vain lukunurkka, eikä siinä lattiapinta-alaa ole kovin paljoa, mutta toimiva se on, ja taas on lisää neliöitä hyötykäytetty!

Oikeasti lukunurkkamme on vain läpikulkutila, tasanne jossa vintin portaat kääntyvät. Hyvin se on kuitenkin toiminut kirjastokäytössä. Tytteli saattaa unohtua pitkiksi ajoiksi katselemaan kirjoja ja lehtiä tyynypesässään, ja ystävän kanssa viettämäni teehetkikin löysi mukavan rauhallisen paikan tasanteelta.

Katonrajassa on aikuisten kirjoja, hyllyt ovat vanhoja isäni petsaamia lautoja edellisen kodin keittiöstä. Lasten kirjat ovat pikkuhyllykössä, joka on lapsuudenkodistani. Maalasin sen joskus aikaisemmin tyttelille ja liimasin mosaiikkilaattoja hyllylle, mutta se ei mahtunut tyttelin nurkkaukseen. Nyt se sitten löysi oikean paikkansa, ja tytteli jo asetteli kivikokoelmansakin hyllyyn näytille.

Näinä hetkinä tuntee onnistuneensa.

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Taivas mikä lukunurkka!! Siellä syntyy varmaan lukuilojen lisäksi tarinoitakin.

Villilintu kirjoitti...

Ja haaveita! Siellä lähtee oikein lentoon, kun on oikea mielentila!