perjantai 10. huhtikuuta 2009

Vihreää




Joitakin vuosia sitten olin vielä autuaan tietämätön siitä miten montaa eri väriä vihreä voi tarkoittaa. Maalikaupoissa juoksemisen myötä on asia tullut kiusallisen selväksi.

Muiden värien kohdalla ei ole ollut yhtä suuria vaikeuksia. Valkoisiakin on mieletön määrä, mutta valittuani joskus makuuhuoneen seinään (pitkän tuskailun jälkeen lähes umpimähkään) yhden sävyn, on tuo ollut se meidän "oikea valkoinen". F309:llä on vedelty keittiön kattopalkit, oleskeluparven seinät ja kaiteet, kaksi kaappia, lipaston laatikot, hyllyjä ja listoja sekä yhdet portaat.

Oikeaa vihreää ei vain tunnu löytyvän. Kun oleskeluparven portaita maalattiin, pohdin pitkään ja valitsin parhaalta näyttäneen vihreän. Samaa vihreää otettiin vielä seinämaalinakin, parven yksityiskohtia varten. Kun portaat oli maalattu, olin pettynyt. Halusin sävyn, jota kutsun vanhaksi vihreäksi, tämä näytti maalattuna kirkuvalta karkkivihreältä. Koska porrasmaali oli kallista, maalattiin portaat sillä toiseenkin kertaan ja ne ovat nyt karkkivihreät. Yksityiskohtia ei maalattu, purkki lojuu kellarissa ja koodi on painunut muistiin osastoon "tätä ei koskaan enää".

Eilen oli uuden yrityksen aika. Vintin portaikon seiniin piti valita väri. Olen kyllä valinnut sitä jo varmaan vuoden, mutta eilen ukko kuskasi minut rautakauppaan ja sanoi, että nyt se otetaan. Hyvä niin, muuten olisin suunnitellut vielä toisenkin vuoden. No pidin mielessäni "tätä ei koskaan enää" -koodin ja valitsin harmaamman vihreän, joka mielestäni (taas) oli se oikea vanha vihreä. Nyt sitä on seinissä ja arvatkaa vaan. Näyttää ihan sairaalan tai vanhainkodin portaikolta!

Vielä muutama väärä valinta ja voin varmaan tehdä Tikkurilan kanssa sopimuksen, että tuovat ihmiset meille katsomaan vihreitä värimalleja luonnollisessa koossa...

7 kommenttia:

Sonja kirjoitti...

Maalit on niiiin vaikeita. Ihan kuin sen pienen kortin perusteella pystyisi päättelemään, miltä sävy näyttää seinässä. Meillä meinasi käydä huonosti, kun halusimme pari tehosteseinää sävyllä, jota itse nimitimme havannan oranssiksi. Lopputulos vahvasti mielessämme valkkasimme sitä lähinnä vastaavan maalikaupassa, vetelimme seinään ja olimme pyörtyä. Havannasta ei ollut tietoakaan, vaan kyseessä olikin lähinnä tupperwaren oranssi. Mutta, kuivuttuaan sävy tummeni ja saimmekin lähes sen, mitä toivoimme. Huh...

Juju kirjoitti...

Ja mikä vielä viiraavampaa: Valo muuttaa väriä ratkaisevasti. Usein kun vie värinäytteen kotiin, se näyttääkin ihan erilaiselta vallitsevassa valossa!

Villilintu kirjoitti...

No sanokaas muuta! Voi ei, Tupperwaren oranssi kuulostaa pelottavalta, varsinkin jos se ei ole tavoitteena.. onneksi kuivuminen auttoi! Olen hieman toiveikas taas, keksin eteiseen tehosteväriksi vanhan tumman roosan, jospa se korostaisi tuota vihreää oikealla tavalla. Ja keksin myös Uula-tuotteen maalit, miksen ole aikaisemmin niitä tajunnut? Niistä lisää ehkä pian..

ElliKV kirjoitti...

Oleskeluparvi kuullostaa ja näyttää ihanalta! :)
Kerran olin ostavinani vahtokarkinväristä maalia, ajattelin siis vaaleaa vaahtokarkkia ja siltä se kaupassa näyttikin... oli sitten aivan pinkkiä:D

Villilintu kirjoitti...

Kiitos Elli, se onkin meidän tuorein ihan valmiiksi asti saatu projekti. Lautalattia ja kaikki :) Portaisiinkin alkaa tottua.. Vaahtokarkin väri kuulostaa mielenkiintoiselta, löysitkö lopulta sen vai jäikö pinkki asumaan?

Pikku Sue kirjoitti...

Hienoja värejä ainakin kuvissa! Me saamme ulkomaaleiksi aina vääriä vihreän sävyjä vaikka koodit olisivat oikeita - sen vuoksi talossa ja piharakennuksissa väri vaihtelee ruohonvihreästä sammalen kautta kuusenhavuun. Enää se ei häiritse omaa silmää... ;)

Anonyymi kirjoitti...

ihanan näköistä jälkeä tulee. pakko tulla lukemaan myöhemmin lisää.