tiistai 7. syyskuuta 2010

Maallinen maailma täynnä materiaa vaan

Meidän pitäisi ostaa uusi sohva.

Sohvia, pöytiä, hyllyjä, satoja ja taas satoja. Liikkeitä vieri vieressä, suuria halleja pullollaan tavaraa, jota jokaisesta kodista jo löytyy. Tehtaat suoltavat uusia ja taas uusia, joku kantaa yhden autoon, isompi auto tuo lisää tilalle. MDF-levyä (mitä se edes on, en ole tuntenut tarvetta selvittää?). Värit pyökki ja pähkinä. Divaani. Kätisyys vaihdettavissa. Alcantara. Furninova.

Ahdistaa.

Kun uusi sohva/pöytä/hylly on tilattu, vanha voidaan myydä netissä tai viedä kierrätykseen, alta pois, näkymättömiin. Kuin tekisi jotain hyvää, vaikka todellisuudessa vahinko on jo tehty.

Ahdistaa vieläkin.

Selaan netti-ilmoituksia, kierrän kaukaa hallit, jotka ilmoittavat lehdessä monen sivun mainoksilla, tutkin kierrätyskeskusten valikoimat. Vieläkin vähän surettaa. Toivon, että vanha sohvamme olisi jonakin yönä kuin taikaiskusta kasvanut, niin että uutta ei tarvittaisi ollenkaan.

2 kommenttia:

Mirva kirjoitti...

Minä pohdin muuton yhteydessä samaa dilemmaa. Meillä kuitenkin oli kierrätyssohvat jo ennestään, semmoiset jotka oli saatu paremman puutteeseen, tosi rumat, joista tuli pahalle mielelle aina kun katsoi. Onneksi ne löysivät kuitenkin uuden kodin ilman että tarvitsi epämääräisesti viedä kierrätykseen, jonkun toisen huoleksi.

Nyt meillä on lainasohva niin kauan, että joltain kirpparilta löytyy sopiva, ja niistä myös metsästetään nojatuoleja. Yksi täydellinen löytyi jo, 15 e, mistään hallista ei olisi semmoista löytänyt. Toivottavasti pian löytyvät loputkin, on kurjaa istua kovilla keittiön tuoleilla.

Kävimme katsomassa myös noita halleja. Kallista, persoonatonta, puolihuolimatonta. Ikeasta lähti silti mukaan kirjahylly, semmoista oli kyllä mietitty jo pari vuotta, vaikka kipeää vähän tekikin.

Toivottavasti te löydätte kaipaamanne. Tuossa kuvassa ainakin on tosi upea sohva tai tuoli. (Jos tuo on se teidän vanha sohva, saako sen ostaa?)

Villilintu kirjoitti...

Kunnioitettavaa, että jaksatte odottaa, ettekä sorru hetinytkunkerranhaluan -ajatteluun. Kyllä niillä kovilla tuoleilla istuu varmasti paljon mieluummin, kuin huonolla omallatunnolla ostetussa tusinasohvassa.

Tuo vanha sohva nojatuoleineen on minun aikoinaan käytettynä ostamani. Se on kiva, pidän siitä kovasti ja elättelen toivoa, että se jäisi, vaikka onkin aika pieni ja kapea. Ei siis valitettavasti ole myytävänä, vaikka sinulle jos kenelle olisin sen Mimmi antanut :)